onsdag 11 februari 2009

Glaserade jordgubbssnittar





2½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
100 g smör el margarin
1-2 msk kallt vatten
1 dl jordgubbssylt

Galsyr:
1 dl florsocker
Ca ½ msk vatten

Ugn: 175 grader

Gör så här:

Mät upp vetemjöl, socker, bakpulver och matfett i en matberedare. Kör på högsta hastighet en kort stund till fettet är finfördelat. Tillsätt vatten och arbeta hastigt samman till en deg.

Dela degen i tre delar och rulla dem till fingertjocka längder. Lägg på bakplåtspapper och tryck försiktigt ut en ränna mitt i längden och fyll med sylt.

Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min. Låt svalna något

Blanda ihop glasyren och ringla över längderna. Skär dem med vass kniv i bitar på snedden.

2 kommentarer:

  1. Nice Stuff!

    Commendable Blog indeed!

    Dear Blogger, need your valuable feedback for:

    www.octandigital.com

    Regards,
    Mehta

    SvaraRadera
  2. Så gott! det var länge sen jag gjorde såna! Brukar ofta bli till barnkalasen! Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera