onsdag 11 februari 2009

Himmelsk choklad cheesecake


Botten:
75 g smör
200 g smulade chocolate chip cookies

Vit fyllning:
250 g vit choklad
1 tsk gelatinpulver + 5 msk vatten
500 g färskost
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vispgrädde

Chokladkräm:
2 dl vispgrädde
175 g mörk choklad

Börja med att klä botten på en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Smält smör och blanda med de smulade kakorna. Tryck ut i formen och låt svalna i kyl

Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Blanda gelatinpulver och vatten i en kopp. Låt koppen stå i ett hett vattenbad. Rör tills det löst sig. Låt svalna något.
Vispa färskosten smidig och tillsätt vaniljsocker. Vispa grädden hårt . Rör i gelatinlösningen i ostblandningen och rör ner i grädden. Häll i formen och låt stelna i kylen, låt även stå en stund i frysen.

Gör chokladkrämen genom att värma grädden och tillsätta chokladen skuren i bitar. Rör tills chokladen smält och låt stelna tills det tjocknar. Bred detta på den vita krämen och låt stelna.

Garnera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar